Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 07:59

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ηλεκτρονικό... δίχτυ στην έκπτωση φόρου. Το υπ. Οικονομικών επεξεργάζεται πρόταση ριζικής μεταβολής στο καθεστώς των αποδείξεων».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το ράλι προκαλεί ίλιγγο. Σήμα για διόρθωση στα χρηματιστήρια. Νέο ρεκόρ του Dow πάνω από 14.000 μονάδες, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Δύο ρηξικέλευθες προτάσεις: Σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές. Δίδακτρα στα ΑΕΙ με κρατικά δάνεια. Αιχμηρή παρέμβαση της Alpha Bank σε δύο φλεγόμενα μέτωπα».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Προαγγελία νέας αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «βλέπει» πληθωριστικό κίνδυνο».

Χρηματιστήρια

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι «παρελθόν αποτελεί για τον Dow Jones και το «φράγμα» των 14.000 μονάδων. Οι αναλυτές, όμως, φοβούνται επικείμενη διόρθωση, καθώς οι τιμές των μετοχών έχουν ενισχυθεί σημαντικά, η αμερικανική οικονομία «κατεβάζει ταχύτητα» και η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ απειλεί να «περάσει» και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Φορολογία

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης των φορολογικών αρχών από τις ίδιες τις επιχειρήσεις για αμοιβές που τους καταβάλλουν οι πελάτες τους έναντι παρεχόμενων υπηρεσιών που εκπίπτουν από την εφορία προωθεί η κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα