Bear Stearns: Προειδοποίηση στους επενδυτές για ζημιογόνο hedge fund

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 09:27
UPD:09:44

H Bear Stearns προειδοποίησε τους επενδυτές ότι ένα από τα hedge fund της, δεν θα επιστρέψει χρήματα, μετά την πίεση των πιστωτών να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή της εταιρείας.

«Ενώ άλλο κεφάλαιο περιλαμβάνει ακόμη επαρκή περιουσιακά στοιχεία για να καλύψει το 1,4 δισ. δολ. που έχει η εταιρεία, με αποτέλεσμα η αξία για τους επενδυτές να είναι μικρή». Aυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η Bear Stearns στη δισέλιδη επιστολή της – αντίγραφο της οποίας έχει στην κυριότητά του το Bloomberg News, από άνθρωπο που γνωρίζει καλά το θέμα. Η Bear Stearns τον περασμένο μήνα εγγυήθηκε για το κεφάλαιο με 1,6 δισ. δολ. σε μία επείγουσα χρηματοδότηση.

Οι μετοχές της Bear Stearns έχουν υποχωρήσει μέχρι στιγμής μέσα στο έτος 14%, σημειώνοντας μεγαλύτερες απώλειες καθώς η κρίση στην αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου έγινε βαθύτερη και τα δύο κεφάλαια φλέρταραν με την χρεοκοπία. Ο κίνδυνος να έχεις στην κατοχή σου εταιρικά ομόλογο που έχει εκδώσει η Bear Stearns, αυξήθηκε σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2002.

Το fund που σήμερα δεν έχει τίποτε για τους επενδυτές- High- Grade Structured Credit Strategies Enhanced Leverage Fund – είχε 638 δισ. δολ. κεφαλαίου έως τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τις εκθέσεις επιδόσεων που έστελνε στους πελάτες του όλον αυτόν τον καιρό. Το δεύτερο κεφάλαιο - High-Grade Structured Credit Strategies Fund – είχε 925 εκατ. δολάρια. Αυτό απώλεσε περίπου το 91% της αξίας του φέτος, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει καλά το θέμα της επίδοσης του κεφαλαίου, αλλά προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επειδή τα στοιχεία αυτά είναι εμπιστευτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα