Sainsbury: Προσέγγιση από την Delta (Two) του Κατάρ

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 09:46

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ από την Delta (Two) Ltd., ένα κεφάλαιο που εγγυάται το κράτος του Περσικού Κόλπου, Κατάρ, ανακοίνωσε ότι δέχθηκε η J Sainsbury Plc, η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας.

«Η προκαταρκτική προσέγγιση μπορεί να μην οδηγήσει σε προσφορά», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της η Sainsbury με έδρα το Λονδίνο. Η Delta (Two) προσέφερε 610 πένες ανά μετοχή της εταιρείας λιανικής, όπως έγραψαν σήμερα οι Financial Times. Η προσφορά αξιολογεί την εταιρεία στα περίπου 10,6 δισ. λίρες στερλίνες (22 δισ. δολ.).

Η Delta (Two) είπε στις 15 Ιουνίου ότι κατείχε το 1/4 των μετοχών της Sainsbury, με αποτέλεσμα οι μετοχές να αναρριχηθούν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 18 ετών. Οι υποψήφιοι αγοραστές προσελκύστηκαν από το σκέλος real estate της εταιρείας. Η εταιρεία λιανικής απέφυγε τον Απρίλιο πιθανή προσφορά 10 δισ. δολ. για την εξαγορά της από την εταιρεία private equity, CVC Capital Partners Ltd.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Delta, Paul Taylor, έκανε προσφορά κατά τη διάρκεια συνάντησης με τα μέλη της οικογενείας Sainsbury την εβδομάδα που πέρασε, όπως έγραψε η εφημερίδα Financial Times. Επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Η οικογένεια δεν υποστήριξε την προσφορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Επίσης ο Taylor ζήτησε από τον επενδυτή ακινήτων Robert Tchenguiz, που κατέχει το 5% της Sainsbury, να στηρίξει την προσφορά σύμφωνα με τους F.T.

Η εκπρόσωπος της Delta, Τζωρτζίνα Μπόναμ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όταν της ζητήθηκε από το Bloomberg. Τηλεφωνική κλήση στην αρμόδια επενδυτική αρχή του Κατάρ και συγκεκριμένα στο μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Χουσαΐν αλ-Αμπντάλα δεν βρήκε απάντηση.

Οι μετοχές της Sainsbury σημείωσαν πέρυσι άνοδο 79%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE 350 Food & Drug Retailers Index, αποτέλεσμα των εικασιών εξαγοράς της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα