Iluka: Πρόβλεψη για χαμηλότερα κέρδη φέτος

Εξ αιτίας της ισχυροποίησης του δολ. της Αυστραλίας έναντι του δολ. των ΗΠΑ
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 11:28

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, έως 45%, αποτέλεσμα της ισχυροποίησης του δολαρίου της Αυστραλίας, προχώρησε η Iluka Resources Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ζιρκονίου στον κόσμο, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι τα κέρδη και των ντόπιων ανταγωνιστριών της ενδέχεται να μειωθούν.

Τα καθαρά κέρδη ενδέχεται να κυμανθούν από 55 εκατ. δολ. Αυστραλίας (48 εκατ. δολ.) και 65 εκατ. δολ. Αυστραλίας, τη χρήση που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Περθ. Προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας ανέφερε ότι τα κέρδη της θα κυμανθούν από 90-100 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Το ζιρκόνιο είναι ένα μεταλλικό χημικό στοιχείο που βρίσκεται σε ορυκτά και χρησιμοποιείται σε υαλοπίνακες, κεραμίδια και επενδύσεις αντιδραστήρων, ψυγεία και άλλα.

Η άνοδος του δολαρίου της Αυστραλίας στα υψηλότερα επίπεδα 18 ετών βλάπτει τους εξαγωγείς των οποίων οι πωλήσεις γίνονται σε δολάρια ΗΠΑ και κοστίζει στο τοπικό νόμισμα. Η Iluka, η Zinifex Ltd. και η Alumina Ltd., συγκαταλέγονται μεταξύ των μεταλλουργιών των οποίων τα κέρδη ενδέχεται να μειωθούν εξ αιτίας την ανόδου του νομίσματος, σύμφωνα με έκθεση της JPMorgan Chase & Co. τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της Iluka υποχώρησαν 11 σεντς, ποσοστό 1,95, φθάνοντας στα 5,77 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα.

Το δολάριο της Αυστραλίας αναρριχήθηκε στα 87,61 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1989, πριν διαπραγματευθεί στα 87,51 σεντς του δολ. των ΗΠΑ στις 11:38 π.μ. σήμερα στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα, από 87,37 σεντς που ήταν αργά χθες στην Ασία.

Ανοδος ενός σεντ του δολ. της Αυστραλίας μπορεί να μειώσει τα κέρδη κατά 8 εκατ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με την Iluka.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα