Ταϊλάνδη: Πέμπτη μείωση των επιτοκίων φέτος

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 11:51

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ των επιτοκίων δανεισμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά φέτος, για να τονώσει την οικονομία της χώρας, που επηρεάστηκε αρνητικά από την υποχώρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, μετά το περυσινό πραξικόπημα του στρατού, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης.

Η Bank of Thailand μείωσε τα επιτόκια στο 3,25% από 3,5%. Την απόφαση αυτή προέβλεψαν οι επτά από τους συνολικά 17 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Εννέα από αυτούς προέβλεψαν ότι τα επιτόκια θα παρέμεναν αμετάβλητα, ενώ μόλις ένας προέβλεψε μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, ενδέχεται να αναπτυχθεί μόλις 3,8% φέτος, και με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2001. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών, εν μέσω διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης της χούντας. Τα χαμηλότερα επιτόκια ενδέχεται να περιορίσουν την άνοδο του νομίσματος της Ταϊλάνδης, μπατ, βοηθώντας τους εξαγωγείς να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί.

Το μπατ διαπραγματεύθηκε στα 33,47 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ αμέσως μετά την ανακοίνωση της μείωσης των επιτοκίων και σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση από τα 33,46, πριν από την απόφαση για τα επιτόκια. Σήμερα το μπατ έχει σημειώσει απώλειες 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα