HDFC Bank: Αύξηση πώλησης αμερικανικών μετοχών

Στα 698 εκατ. δολ., αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 12:26

ΣΤΑ 698 εκατ. δολ. αύξησε την πώληση μετοχών της η HDFC Bank Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ινδίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, για να χρηματοδοτήσει την αυξανόμενη ζήτηση για δάνεια σε μία ασιατική οικονομία που αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό τις τελευταίες έξι δεκαετίες.

Η HDFC Bank πούλησε 7,58 εκατ. αμερικανικές μετοχές προς 92,10 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Η κάθε μία μετοχή ισούται με τρεις ντόπιες μετοχές. Η τράπεζα διέθεσε αμερικανικές μετοχές με έκπτωση 0,2%, στα 92,26 δολ. ανά αμερικανική μετοχή κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Η τράπεζα σχεδίαζε να αντλήσει 600 εκατ. δολ., σύμφωνα με τα επίσημα σχετικά έγγραφα που κατέθεσε στις ΗΠΑ στις 10 Ιουλίου.

Η πώληση μετοχών της τράπεζας στο εξωτερικό, αποτελεί μέρος του σχεδίου της δανείστριας για να αντλήσει περίπου 1 δισ. δολ. συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης μετοχών στη μητρική της εταιρεία, Housing Development Finance Corp., ύψους 13,9 δισ. ρουπίες (345 εκατ. δολ..)

Σύμβουλοι της τράπεζας ήταν Credit Suisse Group, JPMorgan Chase & Co., Merrill Lynch & Co., Morgan Stanley, Nomura Holdings Inc., UBS AG και Deutsche Bank Securities, σύμφωνα με τα έγγραφα της πώλησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα