Ιδρύεται Ενεργειακό Ερευνητικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 16:22

Την απόφαση της κυβέρνησης να ιδρυθεί Ενεργειακό Ερευνητικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη, στο οποίο προβλέπεται να λειτουργήσουν αρχικά δύο ερευνητικά Ινστιτούτα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη και το νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή.

Συγκεκριμένα στο ΕΕΚΕΔΜ θα λειτουργήσουν:

-Το Ινστιτούτο Καθαρών Τεχνολογιών Παραγωγής Ενέργειας, που σήμερα λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα ως Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων και ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και

-Το Ινστιτούτο Ενεργειακών Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών.

Η στελέχωση του ΕΕΚΕΔΜ θα γίνει από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, κατά βάση προερχόμενο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως είπε ο κ. Σιούφας, «η ίδρυση του Ενεργειακού Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός φορέα με καταλυτική παρέμβαση, για την υιοθέτηση σύγχρονων και καθαρών μορφών τεχνολογίας λιγνίτη, την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση, την προώθηση ολοκληρωμένων σχεδίων αποκατάστασης του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού».

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα