Κοντά στα υψηλότερα 11 μηνών το αργό

Μετά τη μείωση των προμηθειών βενζίνης στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 07:22

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των 11 μηνών χθες, καθώς τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν απροσδόκητα στις ΗΠΑ.

Οι προμήθειες μειώθηκαν κατά 2,24 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, μετά την υποχώρηση των εισαγωγών, ενώ η ζήτηση αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ενεργείας της χώρας. Η παραγωγή βενζίνης μειώθηκε για δεύτερη εβδομάδα παρά το γεγονός ότι τα διϋλιστήρια λειτούργησαν με το 91% της δυναμικότητάς τους, τα υψηλότερα επίπεδα σε επτά εβδομάδες και περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 74,94 δολ. το βαρέλι, 11 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:14 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,03 δολ., ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 75,05 δολ. το βαρέλι χθες, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 9 Αυγούστου του 2006.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 76,68 δολ. το βαρέλι στo ICE Futures του Λονδίνου, μετά την άνοδό του κατά 1,6% φθάνοντας χθες στα 76,76 δολ. το βαρέλι, την πρώτη άνοδο σε τρεις ημέρες. Τα συμβόλαια του μπρεντ για τον Αύγουστο που μόλις έληξαν άγγιξαν τα 78,40 δολ. το βαρέλι στις 16 Ιουλίου, 24 σεντς χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκαν τον Αύγουστο του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα