Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 08:08

* ΕΞΠΡΕΣ: «Μεγαλύτερη κατά 140 MW η "πίτα" στα φωτοβολταϊκά. Αναδιανομή της ισχύος ανά περιφέρεια με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πέναλτι» 200 εκατ. σε 236 μεγάλες εταιρείες. Με απόφαση της Ε.Ε. θα πληρώσουν για τα αφορολόγητα αποθεματικά».

* ΚΕΡΔΟΣ: « ¶νω κάτω οι αντικειμενικές. Αιφνίδια προσαρμογή ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Νέα εκκαθάριση μπορούν να ζητήσουν όσοι μεταβίβασαν ακίνητο. Αλαλούμ στις εφορίες».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιστρέφονται αφορολόγητα αποθεματικά 200 εκατ. ευρώ. Είχαν χρησιμοποιηθεί για αναπτυξιακές επενδύσεις με το Ν. 3220/04».

Αντικειμενικές Αξίες

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «αντικειμενική» ασφυξία επέρχεται σε εφορίες και στο γενικότερο κύκλωμα που έχει να κάνει με τη μεταβίβαση των ακινήτων, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει εκ νέου πολλές από τις αντικειμενικές τιμές προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, τέσσερις μόλις μήνες μετά την τελευταία αναθεώρησή τους».

Κομισιόν - ΕΕ- Απαλλαγές

Σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ «σοβαρά προβλήματα, σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, δημιουργεί η ετυμηγορία της Κομισιόν για επιστροφή στο Δημόσιο των απαλλαγών του φόρου κερδών που έκαναν χρήση σχηματίζοντας αφορολόγητα αποθεματικά. Η Ε.Ε. χαρακτήρισε το νόμο ασύμβατο με την κοινοτική νομοθεσία. Το ποσό που θα κληθούν να επιστρέψουν, εντόκως, οι επιχειρήσεις υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα