LG Electronics: Τα υψηλότερα κέρδη σε τρία χρόνια από τα κινητά

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 08:46

ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη σε χρονικό διάστημα τριών ετών εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η LG Electronics Inc., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Ασίας, αποτέλεσμα των σημαντικών πωλήσεων των μοντέλων της Shine και Prada.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 384,6 δισ. ευρώ (420 εκατ. δολ.) από ζημίες 9,7 δισ. ουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της LG που εδρεύει στη Σεούλ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 5,9 τρισ. ουόν.

Τα υψηλότερα κέρδη από τα κινητά τηλέφωνα εξισορροπούν τις απώλειες της LG από το σκέλος που παράγει οθόνες μετά την πώληση αριθμού ρεκόρ κινητών τηλεφώνων. Η συνεργασία της με την εταιρεία ειδών πολυτελείας Prada SpA για την παραγωγή του κινητού αφής της οθόνης, βοήθησε την LG να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους από τα κινητά, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2004, σε μία περίοδο που η Motorola Inc. και η Samsung Electronics Co. εμφάνισαν μείωση των κερδών τους.

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 24%, φθάνοντας τα 145,5 δισ. ουόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η LG Electronics θα εμφάνιζε το δεύτερο τρίμηνο καθαρά κέρδη 248 δισ. ουόν, λειτουργικά κέρδη 200 δισ. ουόν και πωλήσεις 6,15 τρισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα