Macquarie Bank: Σημαντική η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 09:19

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd., καθώς η εταιρεία ασχολήθηκε τα μέγιστα με εξαγορές και αύξησε τις αμοιβές από τα εισηγμένα της κεφάλαια.

Η τράπεζα προβλέπει περαιτέρω ισχυροποίηση φέτος στις δημόσιες εγγραφές, τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές και αύξηση των επενδυτικών κεφαλαίων, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Allan Moss, πριν από την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στο Σύδνεϋ. Ο Moss δεν διέθεσε στοιχεία για τα κέρδη του τριμήνου ούτε τα αντίστοιχα της πρόβλεψης για το σύνολο της χρήσης.

Η Μacquarie εντείνει την επέκτασή της στη εξωτερικό μετά από εξαγορές 30 δισ. δολ. στις οποίες ηγήθηκε πέρυσι, με αποτέλεσμα τα κέρδη της να υπερβούν τις πωλήσεις της στην Αυστραλία, όπου απέτυχε στις προσφορές εξαγοράς της Qantas Airways Ltd. και της εταιρείας μεταφορές ηλεκτρικής ενεργείας, Alinta Ltd.

Οι μετοχές της Macquarie σημείωσαν άνοδο 1,10 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 92,00 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:04 μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Μέσα στο 2007 έχουν σημειώσει άνοδο 17%, αγγίζοντας τα επίπεδα ρεκόρ των 98,64 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι 11 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P/ASX 200 Diversified Financials Index, σημείωσαν άνοδο 17% μέσα στο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα