Incitec: Μελετά εξαγορές στον κλάδο των λιπασμάτων

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 09:35

ΕΞΑΓΟΡΕΣ μελετά η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων της Αυστραλίας, Incitec Pivot Ltd., καθώς η αύξηση της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής οδηγεί τις τιμές μερικών τροφίμων υψηλότερα έως 80%, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Julian Segal.

H παγκόσμια ζήτηση λιπασμάτων αυξάνεται καθώς οι αγρότες έσπειραν μεγαλύτερες εκτάσεις για την παραγωγή βιοκαυσίμων, σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης αναδυομένων χωρών, όπως της Κίνας και της Ινδίας, για περισσότερα τρόφιμα και ίνες. Οι εξαγωγές στον κλάδο είναι πιθανόν να αυξηθούν καθώς οι παραγωγοί αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τις προμήθειες, σύμφωνα με έκθεση της UBS AG στις 10 Ιουλίου.

Οι μετοχές της Incitec, με την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P/ASX 200 Index φέτος, σημείωσαν αύξηση έως 77 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 72,60 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο της χώρας και διαπραγματεύθηκαν στα 71,93 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:11 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ μετά τη μείωση του κόστους και την εξαγορά της Southern Cross Fertilizers Pty, για επέκταση της παραγωγής.

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στη χημική βιομηχανία έχουν πλησιάσει επίπεδα ρεκόρ φέτος, με περισσότερες από 20 συμφωνίες αξίας πλέον των 25 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο, έναντι 17 συμφωνιών πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την UBS, επικαλούμενη τη βρετανική εταιρεία πληροφόρησης στον τομέα των πετροχημικών, ICIS-LOR. Η Yara International ASA, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων στον κόσμο, συμφώνησε τον Μάϊο να αγοράσει την φινλανδική ανταγωνίστριά της Kemira GrowHow Oyj προς 672 εκατ. ευρώ (927 εκατ. δολ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα