Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

«Τάσεις αυτονόμησης»
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 10:09

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά ακολούθησε χτες ξεχωριστή πορεία από τις υπόλοιπες διεθνείς με αρωγούς μετοχές όπως η ΕΥΡΩΒ, η ΠΕΙΡ, η ΚΟΣΜΟ και ο ΤΙΤΚ. Και σήμερα αναμένονται έντονες διακυμάνσεις καθώς δεν υπάρχει σαφή τάση στις αγορές».

Fortius Finance: «Τάσεις αυτονόμησης από τα ξένα χρηματιστήρια παρουσιάζει το ΧΑ τελευταίως, λόγω κυρίως της μεγάλης κινητικότητας που επικρατεί στον τομέα των συγχωνεύσεων & εξαγορών μετά την ολοκλήρωση σημαντικών αυξήσεων μ/κ και την επιτυχή ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων του ΟΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ωστόσο, ζητούμενο στην τρέχουσα φάση είναι η διάρκεια της αποστασιοποίησης του ΓΔ από την πορεία των ξένων δεικτών στην περίπτωση βέβαια που η υποχώρησή τους συνεχισθεί.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, αφενός λόγω του θετικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό και αφετέρου στα πλαίσια μιας πιθανής ανακλαστικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με βάση αποκλειστικά και μόνο την εντυπωσιακή αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας.

»Από τεχνικής απόψεως, σε περίπτωση που ο ΓΔ “κατοχυρώσει” την αντίσταση των 5,080 μονάδων, η επόμενη εντοπίζεται στις 5.220 μονάδες. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να εστιασθεί κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα β΄ 3μήνου και ιδιαίτερα σε αυτά των Honeywell (πριν τις 16:30), Microsoft (μετά τις 23:00), Google και Bank of America».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα