ΣΥΝ: «Η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για τους ασφαλισμένους και τη χώρα»

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 19:45

«Επιβεβαιώθηκε η κριτική του Συνασπισμού προς την κυβέρνηση ότι δεν πήρε έγκαιρα αποτελεσματικές πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε να πείσει ή να πιέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να μην υπάρξει αυτή η εξευτελιστική για τη χώρα μας παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για τα οποία ισχύει η αρχή της επικουρικότητας, δηλαδή η ρύθμισή τους είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε.».

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του Συνασπισμού Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας τις διευκρινίσεις της εκπροσώπου του αρμόδιου Επιτρόπου σχετικά με την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών.

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ήθελε να κρυφτεί πίσω από αυτή την παραπομπή, για να δημιουργήσει κλίμα «ασφαλιστικής τρομοκρατίας, ώστε να διευκολύνει την κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την αφαίρεση δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων, ανδρών και γυναικών. «Η συμπεριφορά της αυτή όμως είναι επικίνδυνη και για τους ασφαλισμένους και για τη χώρα» κατέληξε ο κ. Στρατούλης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα