TietoEnator : Μείωση κερδών από το κόστος αναδιάρθρωσης

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 10:38
UPD:10:42

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση 71% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της TietoEnator Oyj, καθώς εμφάνισε δαπάνες από το πρόγραμμα εξοικονόμησης του κόστους και της αποποίησης ενός μη κερδοφόρου σκέλους της.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 4,8 εκατ. ευρώ (6,6 εκατ. δολ.) ή 7 σεντς ανά μετοχή από 17 εκατ. ευρώ ή 23 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Φινλανδία.

Η TietoEnator ανακοίνωσε σήμερα ότι η πραγματοποίηση του στόχου για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης θα είναι δύσκολος. Η εταιρεία επιθυμεί να περιορίσει το κόστος των μη κερδοφόρων σκελών της ή να τα πουλήσει συνεχίζοντας να επεκτείνεται στο εξωτερικό, αλλά και να επενδύσει σε έργα χαμηλού κόστους. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 5,4%, φθάνοντας στα 434,2 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της TietoEnator, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται η Nokia Oyj και η Ericsson AB, υποχώρησαν 2,7% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,76 δισ. ευρώ. Είχε την τέταρτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη του Χρηματιστηρίου στο Ελσίνκι, OMXH 25 Index, που σημείωσε άνοδο 14%. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στην πρωτεύουσα της χώρας, Ελσίνκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα