Hyundai Steel: Επ' αόριστον απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι

Με αίτημα την αύξηση των μισθών
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 13:46

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ διαρκείας κατέβηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δύο από τα τρία εργοστάσια της Hyundai Steel Co., της δεύτερης μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής ατσαλιού της Ν. Κορέας, πιέζοντας για μεγαλύτερους μισθούς, και προκαλώντας προβλήματα στην παραγωγή. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

«Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης της απεργίας», ανέφερε ο επικεφαλής της ένωσης των εργαζομένων, συμπληρώνοντας: «Αποφασίσαμε να απεργήσουμε επειδή υπήρχε τεράστιο χάσμα μεταξύ των αυξήσεων που έδινε η διοίκηση και των αιτημάτων των εργαζομένων».

Οι εργαζόμενοι, που ζητούν 8,2% αύξηση κατέβηκαν σε απεργία σε δύο από τα τρία εργοστάσια της εταιρείας στη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Hyundai Steel. Λεπτομέρειες για τη μείωση της παραγωγής δεν έγινα γνωστές. Η διοίκηση προσφέρει αυξήσεις 3,4%.

Οι μετοχές της Hyundai Steel, που σημείωσαν πέρυσι άνοδο 87%, υποχώρησαν 300 ουόν, ποσοστό 0,5%, για να κλείσουν σήμερα στα 63.100 ουόν η μία στη Σεούλ. Στο Χρηματιστήριο σήμερα ο δείκτης Kospi έκλεισε με άνοδο 2,4%, φθάνοντας στις 1.983,54 μονάδες και σε επίπεδα ρεκόρ.

Περίπου το 85% των 3.300 μελών της ένωσης, εργάζεται στις δύο μονάδες που λαμβάνουν μέρος στην απεργία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα