Απώλειες για το πετρέλαιο στον απόηχο της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 14:12
UPD:14:14
REUTERS/Christian Hartmann

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με τις ανησυχίες των επενδυτών αυξημένες λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλιο.

Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3,4% στα 47,58  δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει απώλειες 3,6% στα 49,5 δολ. το βαρέλι. Οι απώλειες έφτασαν και το 5%.

«Το μήνυμα είναι καθαρό: οι τιμές του πετρελαίου είναι σε μεγάλο βαθμό και θα συνεχίσουν να είναι στο έλεος της πανδημίας», ανέφερε  ο Στίβεν Μπρένοκ της PVM.

Η στροφή στο επενδυτικό κλίμα επισκίασε πλήρως τα νέα του συμβιβασμού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ το σαββατοκύριακο για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας της χώρας έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας, συνολικού ύψους 900 δισ. δολαρίων.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί κατέληξαν χθες Κυριακή σε συμφωνία σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο διαπραγματεύονταν από το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση για αργό βρίσκεται κατά 6-7 εκατ. βαρέλια ημερησίως κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα