Unilever Hellas: Με 97,28% στην Ελαΐς - Unilever

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007 18:39

Η Unilever-Hellas AEBE ανακοίνωσε ότι οι εταιρίες Morgan Stanley and Co International PLC και ΤRAFALGAR CATALYST FUND κατόπιν συμφωνίας με την Unilever Hellas A.E.B.E. μεταβίβασαν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών το σύνολο των μετοχών της ΕΛΑΪΣ-Unilever Α.Ε. που κατείχαν έναντι τιμήματος 25,00 ευρώ ανά μετοχή.

Η μεταβίβαση αφορά 1.419.311 μετοχές της εταιρίας Morgan Stanley and Co International PLC το τίμημα των οποίων ανήλθε σε περίπου 35,5 εκατ. ευρώ και 193.954 μετοχές της εταιρίας ΤRAFALGAR CATALYST FUND το τίμημα των οποίων ανήλθε σε 4,8 εκατ. ευρώ περίπου.

Το ποσοστό των μετοχών της Ελαΐς -Unilever Α.Ε. που κατέχει πλέον η Unilever Hellas A.E.B.E. μετά τις άνω μεταβιβάσεις και τις λοιπές μεταβιβάσεις που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 97,28%.

Σημειώνεται ότι η Unilever N.V ελέγχει την ολλανδική εταιρία με την επωνυμία LIPOMA B.V. που εδρεύει στο Ρότερνταμ Ολλανδίας, κατέχοντας το 100% των δικαιωμάτων ψήφου της τελευταίας, η οποία με τη σειρά της ελέγχει την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία UNILEVER HELLAS A.E.B.E. κατέχοντας το 99% των δικαιωμάτων ψήφου της τελευταίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ανωτέρω μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της Unilever Hellas A.E.B.E. στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΑΪΣ-Unilever Α.Ε. δεν αναμένεται να έχει ουσιώδεις επιπτώσεις στην λειτουργία των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα