Υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού απειλεί τη ζήτηση

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 12:57
UPD:13:02
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από το υψηλό εννεαμήνου την Παρασκευή, με την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 απειλεί  για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση καυσίμων και την ενίσχυση του δολαρίου των ΗΠΑ, που έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο.

Τα futures του αμερικανικού αργού σχιστολιθικού πετρελαίου,WTI,  υποχώρησαν 14 σεντς ή 0,29%, στα 48,22 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 20 σεντς ή 0,39% στα 51,30 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έκλεισαν χθες, Πέμπτη, ανοδικά, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 μηνών, χάρη στις ελπίδες που έχει δημιουργήσει η έγκριση των εμβολίων κατά του Covid-19.

«Οι προοπτικές της έγκρισης και της διάθεσης των εμβολίων έχουν αφομοιωθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές και ως εκ τούτου η τιμή του πετρελαίου καθίσταται ευάλωτη σε μια ανάκαμψη», δήλωσε η Μαργκαρετ Γιανγκ, στρατηγική αναλύτρια στο DailyFX.

Εν τω μεταξύ ο ΟΠΕΚ+ σχεδιάζει να προσθέσει 500.000 βαρέλια ημερησίως για εφοδιασμό τον Ιανουάριο, σε ένα πρώτο βήμα προς τον στόχο των 2 εκατομμυρίων την ημέρα (bpd).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα