Β. Μαγγίνας: Κανονικά η καταβολή των συντάξεων

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 15:34
UPD:15:35

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, τονίζει ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα περί ελλείμματος 65 εκ. ευρώ για την καταβολή συντάξεων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πρέπει να καλλιεργείται κλίμα ανασφάλειας στους συνταξιούχους και πως οι συντάξεις θα καταβάλλονται απρόσκοπτα από όλα τα ταμεία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο ρευστοποίησης ομολόγων, ώστε να καταβληθούν οι συντάξεις, ο κ. Μαγγίνας απάντησε ότι κάθε φορέας έχει την αυτονομία του και ότι μικρό μέρος των αποθεματικών (της τάξης των 600 εκατ. ευρώ) που έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα, είναι πιθανόν να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών της τρεχούσης περιόδου. Όμως υπογράμμισε ότι η ρευστοποίηση ανάλογων τίτλων θα γίνει μόνο εφόσον προκύπτει κέρδος σε σχέση με την τιμή αγοράς.

O υπουργός δήλωσε τέλος ότι με σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/23/1360612.htm , το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ) μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία με την ονομασία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.-ΑΕ), το καθεστώς της οποίας θα καθορίζεται από τις διατάξεις του νόμου 3429/2005 περί ΔΕΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα