Nέο ρεκόρ στην κατανάλωση ρεύματος - Εφθασε τα 10.610 MW

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007 18:32

Κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα της εβδομάδας υψηλών θερμοκρασιών η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο ηπειρωτικό σύστημα (μη συμπεριλαμβανομένων των νησιών) ανήλθε σε 10.610 MW σημειώνοντας νέο ρεκόρ, έναντι των 10.512 MW που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ στις 27 Ιουνίου 2007, με κύριο χαρακτηριστικό την παρατεταμένη διάρκεια της κατανάλωσης σε επίπεδα άνω των 10.000 MW.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, η κατανάλωση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, εάν η επιχείρηση δεν είχε προβεί σε ελεγχόμενη περικοπή της αυτοκατανάλωσης στα ορυχεία της, καθώς και σε αρδευτικούς καταναλωτές.

Στην Αθήνα τα φορτία Μέσης και Χαμηλής Τάσης έφθασαν σήμερα σε 3.636 MW, χαμηλότερα από το ρεκόρ κατανάλωσης των 3.876 MW που είχε καταγραφεί στις 27 Ιουνίου 2007, εξέλιξη που θα μπορούσε να αποδοθεί σε ποσοστό κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής που λείπει σε διακοπές αυτή την περίοδο ή (και) στην εφαρμογή μέτρων αυτοπεριορισμού της κατανάλωσης κατά τις ώρες αιχμής.

Στη Θεσσαλονίκη το υψηλότερο επίπεδο κατανάλωσης άγγιξε σήμερα τα 950 MW έναντι του ρεκόρ των 1.034 MW που είχε καταγραφεί στις 27 Ιουνίου 2007. Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της, πολύ θετικά επέδρασε στην τροφοδότηση της περιοχής της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος γενικότερα το γεγονός ότι, χθες αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη που είχε σημειωθεί λόγω πυρκαγιάς στον Αυτομετασχηματιστή Νο 2 του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος λειτουργεί πλέον κανονικά μαζί με τους άλλους τέσσερις (4) Αυτομετασχηματιστές.

Τα ανωτέρω στοιχεία υποδηλώνουν ότι, μεταξύ της περιόδου των υψηλών θερμοκρασιών του τέλους Ιουνίου και του σημερινού υψηλότερου επιπέδου κατανάλωσης, σημειώθηκε μια μετακύλιση τις συνολικής κατανάλωσης από τα δύο μεγαλύτερα πολεοδομικά συγκροτήματα της χώρας προς την περιφέρεια.

Εκτός λειτουργίας η γραμμή των 150 kV από Αλιβέρι προς ¶νδρο και Τήνο

Η ΔΕΗ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι η αύξηση της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος αντιμετωπίσθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικά, χωρίς να σημειωθούν ασυνήθιστα προβλήματα - με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση της γραμμής των 150 kV από Αλιβέρι προς ¶νδρο και Τήνο, που τέθηκε εκτός λειτουργίας ύστερα από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Νότια Εύβοια.

Εκκληση προς τους καταναλωτές

Επειδή αύριο και την Τετάρτη αναμένεται να επικρατήσουν ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., η ΔΕΗ καλεί όλους τους καταναλωτές να κάνουν λελογισμένη χρήση των ηλεκτροβόρων οικιακών και άλλων συσκευών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής 11:00 έως 15:00, προκειμένου να αντιμετωπισθούν με επιτυχία οι ακραίες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας αλλά και στις γειτονικές χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα