ΒΡ: Υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο μετά την πώληση διϋλιστηρίου

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 09:36

ΑΥΞΗΣΗ 1,5% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, BP Plc, καθώς η πώληση του τελευταίου διϋλιστηρίου πετρελαίου στη Βρετανία, αύξησε τα έσοδα από τις υψηλές τιμές αερίου και πετρελαίου.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 7,38 δισ. δολ. από 7,27 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η BP, η πρώτη από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών στον κόσμο που ανακοινώσει αποτελέσματα έχασε παραγωγή σε διϋλιστήριά της στην Ιντιάνα και το Τέξας που μαζί μπορούν να διαχειριστούν περισσότερο πετρέλαιο από αυτό που αντλεί το μέλος του ΟΠΕΚ, Κατάρ. Τα κέρδη από την επεξεργασία πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά παρά το κλείσιμο μονάδων εν όψει της αύξησης της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι μετοχές της BP έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής φέτος άνοδο 6%, έχοντας χαμηλότερες επιδόσεις από τις μετοχές της ανταγωνίστριάς της Royal Dutch Shell Plc, που σημείωσαν άνοδο 13% και ανακοινώνει αποτελέσματα στις 26 Ιουλίου. Χθες οι μετοχές της BP έκλεισαν στις 601,5 πένες η μία.

Η BP ολοκλήρωσε την πώληση του διϋλιστηρίου Coryton κατά τη διάρκεια του τιμήνου. Την 1η Ιουνίου η ελβετική εταιρεία Petroplus Holdings AG είπε ότι κατέβαλε 1,6 δισ. δολ. για το διϋλιστήριο και για άλλα περιουσιακά στοιχεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα