Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 20.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία του

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 21:39
UPD:21:40
REUTERS/Dado Ruvic

Συνεχίζεται η άνοδος του bitcoin, το οποίο ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το όριο των 20.000 δολαρίων, καταγράφοντας σήμερα άλμα 4,5% στα 20.440 δολάρια.

Το bitcoin έχει ενισχυθεί περισσότερο από 170% από τις αρχές του έτους, μεταξύ άλλων χάρη στη ζήτηση από μεγαλύτερους επενδυτές που τους προσελκύει η δυνατότητά του για γρήγορα κέρδη αλλά και τις προσδοκίες ότι το κρυπτονόμισμα θα εξασφαλίσει ευρεία αποδοχή. Άλλωστε, πρόσφατα μπήκε δυναμικά και το eBay στον«χορό» των κρυπτονομισμάτων.

«Έχουμε ένα νέο στόχο και το επίκεντρο μετατοπίζεται στον επόμενο γύρο των 30.000 δολαρίων», δήλωσε ο Άντονι Τρεντσέβ, συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Nexo, εταιρείας διαχείρισης του Bitcoin,  όπως αναφέρει «Πρόκειται για την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για το Bitcoin, που τα ΜΜΕ και οι μικροεπενδυτές μπορούν να εκμεταλλευτούν σωστά, καθώς απουσιάζουν ουσιαστικά από αυτό το ράλι».

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο παρά την συντριβή του Μαρτίου που είδε να χάνει 25 τοις εκατό της αξίας του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι οπαδοί του εκτιμούν ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αποθήκη πλούτου εν μέσω μιας πιθανής αχαλίνωτης εκτύπωσης χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες, 

Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες της Wall Street έχουν δείξει μεγαλο ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα με πολλές να επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα κέρδη «προσπερνώντας» τα επιτόκια. Η Guggenheim Partners LLC, για παράδειγμα, δήλωσε πρόσφατα ότι μπορεί να επενδύσει έως και το 10%  του Ταμείου της των μακροπρόθεσμων ευκαιριών, ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε Bitcoin.

«Οι άνθρωποι τείνουν να καταφεύγουν σε δυναμικές συναλλαγές, έτσι το Bitcoin θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Εντ Κάμπελ, διευθύνων σύμβουλος της QMA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα