Telenor: Αύξηση των κερδών από νέους συνδρομητές στην Ασία

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 10:11

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 42% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Telenor ASA, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, μετά την αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της στο Πακιστάν και τη Μαλαισία.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 3,25 δισ. νορβηγικές κορώνες (570 εκατ. δολ.) ή 1,94 κορώνες ανά μετοχή από 2,28 δισ. κορώνες ή 1,35 κορώνες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Νορβηγία. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 5,2%, φθάνοντας στα 23,2 δισ. κορώνες. Επίσης τα κέρδη βελτιώθηκαν και από φορολογία που μειώθηκε περισσότερο του ημίσεως.

Η Telenor, της οποίας κύρια ανταγωνίστριά της στη Σκανδιναβία είναι η σουηδική TeliaSonera AB, βασίστηκε στην ανάπτυξη από τις δραστηριότητές της εκτός Σκανδιναβίας, όπου οι αγορές είναι στάσιμες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η Telenor θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 2,58 δισ. κορώνες σε πωλήσεις 23,2 δισ. κορώνες.

Οι μετοχές της Telenor έχουν σημειώσει φέτος ελαφρά διαφοροποίηση με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 197 δισ. κορώνες. Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Οσλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα