Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα της εβδομάδας

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 10:48
UPD:10:51
REUTERS/STAFF

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η απόφαση για την παράταση των συνομιλιών μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατήρησε τις ελπίδες για μια ενδεχόμενη συμφωνία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται περί του 0,75%, μετά την ανακοπή 5 κερδοφόρων εβδομάδων την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και την ολοκλήρωσε με απώλειες 1%.

Οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. αποφάσισαν να επεκτείνουν τις συνομιλίες πέρα από την χθεσινή προθεσμία, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν μια συμφωνία που θα απαλλάξει το εμπόριο μεταξύ των 2 πλευρών αξίας περί του 1 τρισ. δολαρίων, από δασμούς και ποσοστώσεις.

Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται σχεδόν 0,30% υψηλότερα, παρά τη σημερινή ενίσχυση της στερλίνας, που επιβαρύνει τις μετοχές των βρετανικών εξαγωγικών εταιρειών.

Πτώση σχεδόν 6,3% καταγράφει η μετοχή της AstraZeneca, μετά την ανακοίνωση μέσα στο Σαββατοκύριακο, ότι θα εξαγοράσει την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Alexion Pharmaceuticals για 39 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη της ποτέ συμφωνία.

Ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο προσεγγίζει το +1%, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,80% στο +75% ο CAC 40 στο Παρίσι.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα