ΟΛΠ: Πάνω από τρία εκατ. € το κόστος της νέας πεζογέφυρας

Νέα συνάντηση Μ. Κεφαλογιάννη με Π. Φασούλα και ΟΛΠ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 10:27

Η κατασκευή της πεζογέφυρας που θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με την πλατεία Ωρολογίου (¶γιος Σπυρίδων) ήταν το θέμα της νέας συνάντησης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη με το Δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα και τη Διοίκηση του ΟΛΠ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Νικόλαο Αναστασόπουλο.

Η νέα πεζογέφυρα, το κόστος της οποίας θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και θα το αναλάβει εξολοκλήρου ο ΟΛΠ, θα εξυπηρετεί τα περίπου 12 εκατομμύρια των επιβατών τα οποία διακινούνται κάθε χρόνο από το λιμένα του Πειραιά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΕΝ, πρόκειται για έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και θα συμβάλλει στην ανάπτυξή της, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Πειραιά.

Για την κατασκευή της νέας πεζογέφυρας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή Πειραιά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η νέα πεζογέφυρα θα συμβάλλει αισθητικά, όπως και η πεζογέφυρα που συνδέει το λιμάνι με τον ΗΣΑΠ, καθόσον ο σχεδιασμός της βρίσκεται σε πλήρη αρμονία τόσο με το λιμάνι, όσο και με την ευρύτερη περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα