Nomura: Στα ύψη τα κέρδη από τις αμοιβές διαχείρισης στοιχείων

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 11:03

TΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ αύξηση σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., καθώς τα υπό διαχείριση κεφάλαια αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ και έβγαλε περισσότερα χρήματα από τη διαπραγμάτευση μετοχών και ομολόγων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 76,7 δισ. γιέν (638 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου από 20,1 δισ. γιέν πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Nomura στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η εταιρεία είπε ότι ενδέχεται να εξέλθει της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου στις ΗΠΑ, μετά τις απώλειες 31,2 δισ. γιέν το τρίμηνο.

Η αύξηση της ζήτησης στην Ιαπωνία για αμοιβαία κεφάλαια οδήγησε τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία πλέον των 30 τρισ. γιέν το τρίμηνο, τονώνοντας παράλληλα τα κέρδη καθώς οι ξένες τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc. ενέτειναν τον ανταγωνισμό για αμοιβές παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συγχωνεύσεις.

Οι μετοχές της Nomura έχουν υποχωρήσει 5,6% φέτος, υστερώντας της ανόδου 4,3% του δείκτη Topix. Σήμερα στο Τόκυο οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 1,4%, φθάνοντας στα 2.120 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα