Honda: Προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη

Μετά την υποχώρηση του γιέν και την αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 12:17

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης, προχώρησε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., μετά την αύξηση της ζήτησης για αυτοκίνητα που καίνε λιγότερα καύσιμα στις ΗΠΑ και το αδύναμο γιέν που αύξησε το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της κατά 16%.

Τα καθαρά κέρδη τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2008 κατά πάσα πιθανότητα θα διαμορφωθούν σε 625 δισ. γιέν (5,2 δισ. δολ.) σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για κέρδη 575 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Honda. Τα κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν στα 166,1 δισ. γιέν ή 91,38 γιέν ανά μετοχή από 143,4 δισ. γιέν ή 78,46 γιέν πριν από ένα χρόνο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Honda, Takeo Fukui, κέρδισε πελάτες στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας από την General Motors Corp. και τη Ford Motor Co. με τα μοντέλα Civic και CR-V. Το πιο αδύναμο γιέν πρόσθεσε 50,5 δισ. γιέν στα λειτουργικά κέρδη της Honda το τελευταίο τρίμηνο καθώς τα κέρδη της αυξήθηκαν από τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 5,6%, φθάνοντας στα 946.000 οχήματα το τρίμηνο καθώς μείωση 12,8% στην εσωτερική ζήτηση εξισορροπήθηκε από την αύξηση 9,5% των πωλήσεων στο εξωτερικό. Η Honda θα λανσάρει τη νέα έκδοση του Accord, του μοντέλου της με τις καλύτερες πωλήσεις, αργότερα φέτος. Η εταιρεία θα αποσύρει την έκδοση του μοντέλου σε υβριδικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα