Τράπεζα Κύπρου: Αυξημένα κατά 58% τα κέρδη α΄ εξαμήνου

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 17:06
UPD:17:12

Σε 230 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2007 τα κέρδη μετά τη φορολογία τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου σημειώνοντας αύξηση κατά 58% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ανήλθε σε 27,7%, ενώ ο δείκτης κόστος προς έσοδα μειώθηκε σε 43,0%.

Η ποιότητα του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων βελτιώθηκε περαιτέρω με τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων ως ποσοστό του συνόλου των χορηγήσεων να βελτιώνεται σε 4,6% στις 30 Ιουνίου 2007 από 8,1% στις 30 Ιουνίου 2006.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η αποτελεσματική διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, που επιτεύχθηκε μέσω των αναθεωρημένων διαδικασιών και συστημάτων που έχουν εφαρμοστεί εδώ και δύο χρόνια, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα καταγράφηκε αύξηση 27% στις χορηγήσεις και 25% στις καταθέσεις), ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν κατά 30%.

Τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες σημείωσαν άνοδο κατά 19%.

«Η εξαιρετική ανάπτυξη του Συγκροτήματος συνεχίσθηκε και το δεύτερο τρίμηνο του 2007. Εκτός από την ενίσχυση της ηγετικής παρουσίας του στην εγχώρια αγορά και την περαιτέρω επέκταση στην Ελληνική αγορά, το Συγκρότημα επεκτείνεται δυναμικά σε χώρες που παρουσιάζουν ελκυστικά περιθώρια ανάπτυξης και θετικές μακροοικονομικές προοπτικές», δήλωσε ο κ. Ελευθέριος Ιωάννου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου.

«Η έναρξη εργασιών στη Ρωσία αποτελεί καθοριστικό βήμα προς την επίτευξη της στρατηγικής του Συγκροτήματος. Η Τράπεζα Κύπρου είναι ο πρώτος Ελληνικός Τραπεζικός Όμιλος που διεισδύει στη Ρωσική αγορά», πρόσθεσε.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου υπερβαίνουν τις προσδοκίες μας και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των στρατηγικών μας επιλογών. Όλα τα μεγέθη του Συγκροτήματος αυξήθηκαν με σημαντικά υψηλούς ρυθμούς. Οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 27% σε ετήσια βάση και οι καταθέσεις κατά 25% αντίστοιχα. Τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου σημείωσαν αύξηση 58% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2006 επιτυγχάνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ απόδοσης ιδίων κεφαλαίων 27,7%. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την επιτυχία και τη συνέπεια της στρατηγικής μας, η οποία δημιουργεί πρόσθετη αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Συγκροτήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα