Αλτμάιερ: Υποσχέσεις για περαιτέρω έρευνα στο σκάνδαλο της Wirecard

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 11:48
UPD:11:50
REUTERS/Fabrizio Bensch

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ υποσχέθηκε να διεξάγει έρευνα στις φερόμενες κατηγορίες ότι ο επικεφαλής του ρυθμιστικού σώματος για τους ορκωτούς ελεγκτές, είχε διαπραγματευτεί τη μετοχή Wirecard λίγες εβδομάδες πριν από την κατάρρευση της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών, εν μέσω μαζικών ισχυρισμών για οικονομικές ατασθαλείες.

Ως επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ορκωτών ελεγκτών της APAS, ο Ραλφ Μπος ήταν υπεύθυνος για την EY, η οποία έλεγχε τη Wirecard για χρόνια, έως ότου κατέρρευσε μετά την ανακάλυψη κενού 1,9 δισ. ευρώ στον ισολογισμό της.

«Θα συζητήσουμε το θέμα με τους εμπλεκόμενους», δήλωσε ο Αλτμάιερ σήμερα Παρασκευή, προσθέτοντας ότι «ανησυχούσε» αφότου έμαθε χθες βράδυ για τις συναλλαγές του Μπος. Υποσχόμενος ότι το ζήτημα θα εξεταστεί «εντατικά», είπε ότι οι αρχές θα ελέγξουν εάν είχαν τηρηθεί οι κανόνες.

Ο Μπος κατέθεσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι είχε διαπραγματευτεί μετοχές της Wirecard λίγο πριν από την κατάρρευσή της, σύμφωνα με τους μετέχοντες στη συνεδρίαση με κλειστές πόρτες.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι συναλλαγές του παραβίασαν τους κανόνες, ενώ η APAS αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το ζήτημα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από αξιωματούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι αρχές δεν παρακολούθησαν με αρκετή αυστηρότητα μια εταιρεία 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, που πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν υπόδειγμα.

Πηγή: Reuters

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα