Διαβάστε σήμερα στη «Ν»

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 08:54
UPD:08:55

Ξεμπλόκαρε το ευρωπακέτο του 1,8 τρισ.
Σε άρση του βέτο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της περιόδου 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης προχώρησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χθες στις Βρυξέλλες η Πολωνία και η Ουγγαρία, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη εκταμίευσης του 1,8 τρισ. ευρώ, που θα επιστρέψει στα κράτη μέλη να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Διαβάστε το 

«Αιμοδότης» το ΑΚΑΓΕ στο νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων
Από τον «κουμπαρά» του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), που έχει σήμερα αποθεματικά άνω των 10 δισ. ευρώ, καθώς και από τον Τακτικό Προϋπολογισμό θα χρηματοδοτηθεί το μεταβατικό κόστος που απαιτεί το χτίσιμο του κεφαλαιοποιητικού «κουμπαρά» στην επικουρική ασφάλιση.

Διαβάστε το 

Σε δόσεις θα εφαρμοστεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας
Σε έναν αγώνα διαφωνιών και αντοχής επιδόθηκαν χθες τράπεζες και κυβέρνηση στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα με αντικείμενο τον νέο πτωχευτικό κώδικα και την εφαρμογή του.

Διαβάστε το 

5 τρόποι για την αποφυγή των τεκμηρίων
Τη δυνατότητα να αποφύγουν τον προσδιορισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος του τρέχοντος έτους σε επίπεδο σημαντικά υψηλότερο από το πραγματικό, βάσει των τεκμηρίων της Εφορίας (των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των άρθρων 31 και 32 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος), έχουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, επιλέγοντας μεταξύ πέντε εναλλακτικών λύσεων για την κάλυψη των προστιθέμενων διαφορών εισοδήματος που μπορεί να προκύψουν λόγω των τεκμηρίων.

Διαβάστε το 

Μείωσαν τα ενοίκια, αλλά τελικά δεν πήραν έκπτωση φόρου
Περισσότεροι από 79.000 ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων έμειναν χωρίς τις υπεσχημένες από το υπουργείο Οικονομικών εκπτώσεις φόρου για τα ενοίκια που αναγκάστηκαν να μειώσουν προς όφελος των επιχειρηματιών ή μισθωτών ενοικιαστών τους. Πρόκειται για ιδιοκτήτες οι οποίοι υπέβαλαν κανονικά στο TAXISnet δηλώσεις εισοδηματικών απωλειών λόγω αναγκαστικής μείωσης των συμφωνηθέντων ενοικίων επαγγελματικής στέγης ή κύριας κατοικίας ή φοιτητικής στέγης (δηλώσεις Covid), για έναν ή περισσότερους μήνες της περιόδου Μαρτίου-Αυγούστου 2020, όμως από τις διασταυρώσεις στις οποίες προέβη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι, τελικά, δεν ήταν δικαιούχοι.

Διαβάστε το 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα