ABB: Διπλάσια τα κέρδη από Ασία και Μέση Ανατολή

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 09:40

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια κέρδη εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης η ΑΒΒ Ltd. η μεγαλύτερη κατασκευάστρια δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας στον κόσμο, καθώς κάλυψε την αύξηση των επενδύσεων σε γραμμές μεταφοράς ενεργείας σε Ασία και Μέση Ανατολή.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 729 εκατ. δολ. από 367 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 580 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 27% φθάνοντας στα 7,14 δισ. δολάρια.

Στην Ασία και μόνο στην Κίνα η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει φέτος περίπου 33 δισ. δολάρια. Επίσης υπέγραψε συμβόλαια στη Μέση Ανατολή, καθώς τα έσοδα από το πετρέλαιο βοηθούν στη χρηματοδότηση έργων υποδομής.

Οι μετοχές της ΑΒΒ έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 27%, έναντι ανόδου 5,5% του δείκτη Dow Jones Stoxx 600, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 62,9 δισ. ελβετικά φράγκα (52 δισ. δολ.).

Στις 26 Απριλίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο τους νέους στόχους για τα έσοδα και τα κέρδη της έως το 2011, μετά την υπέρβαση του μεγαλύτερου μέρους των στόχων της έως το 2009, περί τα τέλη του προηγούμενου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα