Taiwan Semiconductor: Μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 10:45

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισε η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ στον κόσμο κατόπιν παραγγελίες, μετά τη μείωση των παραγγελιών από τους πελάτες της εξ αιτίας της μείωσης των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων από τους παραγωγούς, με μεγαλύτερη αυτήν της Motorola Inc.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 25%, φθάνοντας στα 25,5 δισ. δολ. Ταϊβάν (777 εκατ. δολ.) ή 96 σεντς του δολαρίου της Ταϊβάν ανά μετοχή από 34 δισ. δολ. Ταϊβάν (αναθεωρημένα στοιχεία) ή 1,29 δολ. Ταϊβάν ανά μετοχή, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News η Taiwan Semiconductor θα εμφάνιζε κέρδη 25,4 δισ. δολ. Ταϊβάν.

Το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις μειώθηκαν 8,8%, φθάνοντας στα 74,9 δισ. δολ. Ταϊβάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της το τρέχον τρίμηνο θα κυμανθούν από 85 δισ. δολ. Ταϊβάν έως 87 δισ. δολ. Ταϊβάν, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία επανέλαβε ότι θα δαπανήσει από 2,6 δισ. δολ. ΗΠΑ έως 2,8 δισ. δολ. φέτος σε εξοπλισμό για την αύξηση της δυναμικότητάς της και την βελτίωση της τεχνολογίας παραγωγής. Πέρυσι δαπάνησε 2,46 δισ. δολ. ΗΠΑ, από 1 δισ. δολ. που δαπάνησε η πιο κοντινή ανταγωνίστριά της, United Microelectronics Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα