Γαλλία: Bonus 4.735 θέσεων εργασίας λόγω Brexit

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 12:06
UPD:12:06
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Το Brexit οδήγησε σε 4.735 θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα να μεταφερθούν στη Γαλλία από τότε που η Βρετανία ψήφισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, σύμφωνα με το γαλλικό λόμπι Paris Europlace.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θέλουν να προσελκύσουν επιχειρήσεις από το Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα του Brexit, ιδίως μεταξύ τραπεζών, διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και άλλων εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Το Paris Europlace είπε ότι οι θέσεις εργασίας προήλθαν από ομάδες που μετεγκαθίστανται στη Γαλλία ή επενδυτικές αποφάσεις που ευνοούν τη χώρα και συνδέονται με το Brexit. Ανέφερε την JPMorgan και την Nomura της Ιαπωνίας μεταξύ άλλων, αλλά και των γαλλικών τραπεζών BNP Paribas και Societe Generale, οι οποίες έχουν μεγάλες δραστηριότητες στη Βρετανία.

Συνολικά, και συμπεριλαμβανομένων εταιρειών εκτός χρηματοδότησης και σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη ή οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, το Paris Europlace υπολόγισε την ώθηση Brexit για γαλλικές θέσεις εργασίας σε 9.516.

Οι εκτιμήσεις των χαμένων επιχειρήσεων για τη Βρετανία ποικίλλουν. Οι σύμβουλοι της EY δήλωσαν τον Οκτώβριο ότι περισσότερες από 7.500 θέσεις εργασίας, καθώς και ένα τρισεκατομμύριο λίρες σε περιουσιακά στοιχεία, είχαν ήδη φύγει για την ΕΕ.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας εξακολουθεί να είναι ένα κλάσμα εκείνων που εδρεύουν στο Λονδίνο, ωστόσο, και πολύ λιγότεροι έχουν μετακινηθεί μέχρι στιγμής σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις αμέσως μετά την ψηφοφορία για το Brexit, με κάποιες προβλέψεις δεκάδες χιλιάδες να διασχίσουν το αγγλικό κανάλι της Μάγχης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα