Τιτάν: Ανέγερση εργοστασίου στην Αλβανία

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 11:03

Σύμβαση για την ανέγερση ενός νέου εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου του Ομίλου Τιτάν, στη θέση Boka e Kuqe της περιοχής Kruje της Αλβανίας, υπεγράφη χθες στα Τίρανα μεταξύ της αλβανικής εταιρείας του Ομίλου Αntea Cement Sh.A. και της κινεζικής CBMI Construction Co Ltd.

O Oμιλος Τιτάν έχει εξασφαλίσει δικαιώματα χρήσης γης και εξόρυξης α' ύλης, διάρκειας 99 ετών, με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τις αρμόδιες αρχές, που ήδη επικυρώθηκε από το Αλβανικό Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νέο εργοστάσιο, το οποίο προβλέπεται να λειτουργεί το Δεκέμβριο του 2009, θα πληροί τις πλέον σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Η παραγωγική του δυναμικότητα θα ανέρχεται σε 1,5 εκατ. τόνους το χρόνο. Η παραγωγή θα διατίθεται στην Αλβανική αγορά και σε εξαγωγές. Η σχετική επένδυση του Ομίλου προβλέπει επίσης την ανάπτυξη των απαιτούμενων λατομείων και των πάσης φύσεως υποδομών.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης, υπολογίζεται σε 170 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ. Τμήμα της επένδυσης ενδέχεται να χρηματοδοτηθεί και από τη Διεθνή Χρηματοδοτική Εταιρία (ΙFC) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD) , με τις οποίες ο Όμιλος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της ανωτέρω επένδυσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα