Canon: Αδύναμο γιέν στα ύψη τα κέρδη το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 12:49

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 17%, αποτέλεσμα του αδύναμου γιέν που αύξησε την αξία των κερδών της στο εξωτερικό, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Canon Inc. της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 123,9 δισ. γιέν (1 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 105,9 δισ. γιέν πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Τόκυο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 9,5%, φθάνοντας στο 1,3 τρισ. γιέν από 1,03 τρισ. γιέν.

Η Canon, η πιο κερδοφόρα εταιρεία εξοπλισμού γραφείων της Ιαπωνίας, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για της πωλήσεις της κατά 0,9%, στα 4,58 τρισ. γιέν. Η εταιρεία ευνοήθηκε καθώς το αδύναμο γιέν τόνωσε τα κέρδη από τις φωτογραφικές μηχανές EOS, αλλά και από τα μοντέλα PowerShot στις μεγαλύτερες αγορές της, σε Αμερική και Ευρώπη.

Το δεύτερο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη αναρριχήθηκαν 7,8% φθάνοντας στα 181,5 δισ. γιέν από 168,3 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Canon σημείωσαν σήμερα απώλειες 2,3% κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 6% έχοντας καλύτερες επιδόσεις από τον δείκτη Nikkei 225 ο οποίος σημείωσε άνοδο 1,6% την ίδια χρονική περίοδο.

Το γιέν υποχώρησε κατά μέσον όρο στα 120,50 ανά δολάριο κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου και στα 162,08 έναντι του ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η υποχώρησή τους πρόσθεσε στην Canon 99,5 δισ. γιέν στις πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία δεν διέθεσε στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Canon σχεδιάζει να διανείμει ετήσιο μέρισμα 100 γιέν ανά μετοχή φέτος, συμπεριλαμβανομένου και προσωρινού μερίσματος 50 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα