Maruti: Σημαντικά κέρδη από την έντονη ζήτηση στην Ινδία

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 13:00

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η Maruti Udyog Ltd., κατασκευάστρια του ημίσεως των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ινδία, καθώς λανσάρισε νέα μοντέλα.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου σημείωσαν αύξηση 35% φθάνοντας στα 4,99 δισ. ρουπίες (124 εκατ. δολ.) από 3,7 δισ. ρουπίες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του σκέλους της Suzuki Motor Corp. που εδρεύει στο Νέο Δελχί.

Κατά μέσον όρο 16 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Maruti Udyog θα ήταν 3,7 δισ. ρουπίες. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 39,14 δισ. ρουπίες από 31,11 δισ. ρουπίες.

Η Maruti παρουσίασε πέντε νέα μοντέλα αυτοκινήτων πέρυσι για να προσελκύσει αγοραστές και να περιορίσει τα υψηλότερα επιτόκια δανείων στην Ινδία, όπου το 80% των αυτοκινήτων αγοράζονται με πίστωση. Η General Motors Corp. και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες δαπανούν περισσότερα από 3 δισ. δολ. για να επεκταθούν στη χώρα, καθώς η οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να τριπλασιάσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων, στα 3 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως έως το 2012 στην Ινδία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία που κατά 54% ανήκει στη Suzuki, σχεδιάζει να επενδύσει ποσόν έως 2 δισ. δολ. έως το 2012 για να παράγει νέα αυτοκίνητα και να αυξήσει τη δυναμικότητά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα