«Αίνιγμα» το άνοιγμα των καταστημάτων - Μέχρι το Σάββατο οι αποφάσεις

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 15:31
UPD:15:37
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των καταστημάτων εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας και ο Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει όταν θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε πως πρώτα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις με μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Ξεκαθάρισε όμως πως «σε κάθε περίπτωση, τόνισε, ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ωστόσο, η νυχτερινή απαγόρευση θα διατηρηθεί.

Ο κ. Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες στις «πράσινες» περιοχές.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις

Σύμφωνα πάντως με τον Στέλιο Πέτσα, οι αποφάσεις για το αν και πώς θα ανοίξουν το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και οι εκκλησίες αναμένονται αύριο ή μεθαύριο, και το αργότερο μέχρι το Σάββατο, επαναλαμβάνοντας πως σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα και δε θα υπάρξει και δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία  για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου, εφόσον ανοίξουν.

Σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι  χθες έγινε μια καλή συζήτηση πρωθυπουργού  και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι εξετάζεται μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών ώστε να μετακινηθεί ο κόσμος, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι εννέα άτομα.

Ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε επίσης ότι νωρίτερα το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα