Ford: «Εικασία» η εξαγορά της Jaguar και Land Rover από την Tata

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 13:34

ΕΙΚΑΣΙΕΣ χαρακτήρισε η Ford Motor Co., η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, το ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC-TV18 ότι η Tata Motors Ltd. θα εξαγοράσει τα σήματα «Jaguar» και «Land Rover».

Η Ford είχε αριθμό εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την Jaguar και τη Land Rover, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Daniel Ward στο Λονδίνο.

Ο γενικός διευθυντής της Tata Motors, Ravi Kant, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όταν επικοινώνησε μαζί του το Bloomberg από τηλεφώνου.

Οι μετοχές της Tata Motors, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων της Ινδίας, σημείωσαν άνοδο έως 5%, μετά το ρεπορτάζ στο CNBC-TV18 ότι η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μουμπάϊ κέρδισε τα δύο σήματα μετά τη προσφορά της.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε αργότερα ότι η Tata Motors είναι πρώτη στον αγώνα απόκτησης των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων. Οι μετοχές της Tata Motors σημείωσαν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στις 739 ρουπίες η μία στις 3:01 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Βομβάης.

Η Ford κατέβαλε 2,5 δισ. δολ. για την Jaguar το 1989 και 2,73 δισ. δολ. για την Land Rover το 2000. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είπε στις 19 Ιουλίου ότι δέχθηκε προσφορές, χωρίς να κατονομάσει τους υποψήφιους αγοραστές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα