Γαλλία: Επέκταση του lockdown αν κριθεί απαραίτητο

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 11:30
UPD:11:39
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Η Γαλλία θα καθυστερήσει τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων του lockdown για τον κορωνοϊό -εάν κριθεί απαραίτητο-, ούτως ώστε να αποτρέψει ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η Γαλλία αναμένεται να ανοίξει εκ νέου τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τα μουσεία και να επιτρέψει στους πολίτες να μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών περιοχών στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανώς να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις για την άρση των περιορισμών.

«Αν κρίνουμε ότι πρέπει να τροποποιήσουμε αυτήν τη δεύτερη φάση (την άρση των μέτρων του lockdown), τότε φυσικά θα το κάνουμε», δήλωσε ο Ατάλ στην τηλεόραση του CNews.

Ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει το θέμα με ανώτερους υπουργούς σήμερα. Είχε αρχικά θέσει ως στόχο τα 5.000 νέα κρούσματα την ημέρα και λιγότερους από 3.000 ασθενείς σε εντατική θεραπεία πριν χαλαρώσουν τα μέτρα.

Ο αριθμός των ασθενών σε εθνικό επίπεδο κυμαίνεται λίγο πάνω από τους 3.000 και μειώνεται συνεχώς. Ωστόσο, η πτωτική τάση στα κρούσματα έχει επιβραδυνθεί, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων να αυξάνεται πάνω από 13.000 χθες Τρίτη.

Αξιωματούχοι του κλάδου υγείας αναγνωρίζουν ότι ο στόχος των 5.000 είναι σχεδόν αδύνατος έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα