Βαράντκαρ: Πιθανή η συμφωνία για το Brexit

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 11:06
UPD:11:07
REUTERS/POOL

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, εμφανίζεται αισιόδοξος και πιστεύει ότι μια συμφωνία για το Brexit είναι εφικτή, ούτως ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει ομαλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο Βαράντκαρ δήλωσε την Τετάρτη ότι πιστεύει ότι είναι πιθανό η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξασφαλίσουν μια εμπορική συμφωνία τις επόμενες ημέρες και να θέσουν τις πιθανότητες επιτυχίας στο 50% περίπου.

«Τελικά χρειάζεται λίγη πολιτική στο τέλος και οι δύο πλευρές κινούνται λίγο στα όρια. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι δυνατό», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν εκ των βασικών παραγόντων στις προηγούμενες συνομιλίες για το Brexit.

Πρόσθεσε πως, κατά τη γνώμη του, εκτίμηση του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Μ. Μάρτιν ότι οι πιθανότητες μιας συμφωνίας ήταν 50-50 ήταν «απολύτως σωστές».

Στις Βρυξέλλες ο Τζόνσον

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ώστε να συναντήσει την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μία ακόμη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις εμπορικές συνομιλίες για το Brexit.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, και ο ομόλογός του από το Ηνωμένο Βασίλειο, Ντέιβιντ Φροστ έχουν συνοψίσει εναπομείναντα εμπόδια για την συμφωνία ώστε Τζόνσον και φον ντερ Λάιεν να συζητήσουν πάνω σε αυτά πρόσωπο με πρόσωπο και για πρώτη φορά έπειτα από την επίσημη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα