Σε υψηλό από το Φεβρουάριο οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 10:58
UPD:11:06
REUTERS/STAFF

Σε υψηλό Φεβρουαρίου σκαρφάλωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Τετάρτη, ακολουθώντας την ανοδική τάση που ξεκίνησε χθες βράδυ από τη Wall Street και τα νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προέκυψαν θετικές εξελίξεις αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομική στήριξης, την ώρα που συνεχίζονται οι διαδικασίες για την έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Χθες η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στην οποία άρχισε το πρόγραμμα εμβολιασμού, ενώ ταυτόχρονα οι συνομιλίες για το Brexit έχουν κορυφωθεί.

Ο Βρετανός υπουργός Επικράτειας και υπέρμαχος του Brexit, Μάικλ Γκόουβ, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να έχουν μία ομαλότερη μετάβαση μετά το Brexit, αφού συμφώνησαν για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου αναφορικά με τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας, ένα σημαντικό σημείο διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών, χθες Τρίτη.

Ωστόσο αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, και του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν ότι ένα σενάριο χωρίς συμφωνία είναι το πιο πιθανό με μόλις τρεις εβδομάδες να απομένουν μέχρι την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ. Ο Τζόνσον πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, στην ύστατη προσπάθεια να συναφθεί μια συμφωνία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,60% και έχει φθάσε σε υψηλό από τον Φεβρουάριο, με όλους τους κύριους κλάδους του στα πράσινα.

Ο γερμανικός DAX έχει υπερβεί το +1%, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 0,70%, ενώ πιο πίσω ακολουθούν ο γαλλικός CAC 40 και ο ιταλικός FTSE MIB.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα