Εγκριση επενδυτικών σχεδίων ενός δισ. €

Γ. Αλογοσκούφης: «Απόλυτη επιτυχία στην πρώτη φάση του επενδυτικού νόμου»
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 15:02

Ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού νόμου, που όπως είπε, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία εμφανίστηκε ο Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση που είχε με το Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης και το Διευθύνοντα Σύμβουλου του ΕΛΚΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, ο αριθμός εγκρίσεων επενδυτικών σχεδίων είναι αυξημένος κατά 232% κατά μέσο όρο ετησίως και το ύψος των επενδύσεων είναι αυξημένο κατά 572% σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο.

Πρόσθεσε ότι με τις επενδύσεις αυτές δημιουργούνται 21.281 νέες άμεσες θέσεις εργασίας και πολύ περισσότερες έμμεσες. Ειδικότερα, από το ΕΛΚΕ έχουν εγκριθεί 87 επενδυτικά σχέδια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά σχέδια για μεγάλες επενδύσεις που είναι υπό εξέταση και για τον τομέα του τουρισμού και για τον τομέα της ενέργειας, από σημαντικές ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.

Ο κ. Αλογοσκούφης συμπλήρωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, αρχίζει η εφαρμογή της δεύτερης φάσης του επενδυτικού νόμου και με το νέο πλαίσιο προβλέπεται ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων σε ποσοστό έως και 60% του ύψους της επένδυσης.

Για την πορεία των ιδιωτικών επενδύσεων είπε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και στηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας μας καθώς και την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οκτώ τομεακά και τα πέντε περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς που αφορά την περίοδο 2007-2013, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του σχεδίου νόμου για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, το οποίο θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες στην Κυβερνητική Επιτροπή για τελική έγκριση και θα κατατεθεί στη Βουλή, εντός του Αυγούστου.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα