Νέες ενέργειες της ΟΤΟΕ για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 17:05

Σε νέες ενέργειες για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων προχωρά η ΟΤΟΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με την συμμετοχή προέδρων και εκπροσώπων των συλλόγων - μελών της, με τους καθηγητές Νίκο Αλιβιζάτο, ¶ρι Καζάκου, ¶γγελο Στεργίου, καθώς και με τον Επιστημονικό Σύμβουλο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Γιώργο Ρωμανιά.

Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας έχει αποστείλει πρόσκληση στην ΟΤΟΕ να προσέλθει σε διαβούλευση με εκπροσώπους του υπουργείου κι εκπροσώπους των έξι μεγάλων Τραπεζών, στις 2 Αυγούστου, με αντικείμενο τις Συστάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, καλεί την Κυβέρνηση να διακόψει κάθε πράξη παρέμβασης στις συλλογικές συμβάσεις με τις οποίες ιδρύθηκαν τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η ΟΤΟΕ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «προετοιμάζεται κατάλληλα και επεξεργάζεται νέες προτάσεις, ώστε εφόσον πραγματοποιηθεί ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, να οδηγηθούμε στην επίτευξη μιας συνολικής λύσης του Ασφαλιστικού μας».

Η Ομοσπονδία σχεδιάζει να κινηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να εξασφαλίσει τη διεθνοποίηση του Ασφαλιστικού των Τραπεζοϋπαλλήλων και συγκεκριμένα να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στην Ειδική Επιτροπή (πρώην Ε΄) Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του Λουξεμβούργου και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Στρασβούργου.

Παράλληλα, χθες η ΟΤΟΕ κατέθεσε επιστολή - καταγγελία προς την Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στην Ελλάδα, με επισυναπτόμενο ενημερωτικό σημείωμα που αναλύει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων σχετικά με τα επικουρικά ταμεία των Ελλήνων Τραπεζοϋπαλλήλων.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα