Προτάσεις προϋπολογισμού 3,43 δισ € στην ΕΕ για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 17:23
UPD:17:48

Εικοσιτέσσερις προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 3,43 δις€ και κοινοτικής συνδρομής 504,93 εκ. €, για μελέτες και έργα στους άξονες προτεραιότητας ελληνικού ενδιαφέροντος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών υπέβαλε στην Ε.Ε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οι προτάσεις αφορούν επίσης συστήματα διαχείρισης οδικής κυκλοφορίας, σιδηροδρομικής και εναέριας κυκλοφορίας.

Θα ακολουθήσει, στο τέλος του έτους, η υποβολή προτάσεων για τους Θαλάσσιους Διαδρόμους ή άλλων δράσεων μετά από τη δημοσίευση σχετικών προσκλήσεων από την Ε.Ε.

«Η έγκαιρη και ολοκληρωμένη προετοιμασία καθώς και η εμπρόθεσμη υποβολή των προτάσεών μας εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η υλοποίηση των προτάσεων που υποβάλαμε θα δώσει πρόσθετες δυνατότητες υποδομών στη χώρα μας συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη ενός κρίσιμου για τη χώρα μας ζητούμενου, που δεν είναι άλλο από τη φυσική εδαφική συνέχεια, μέσω των νέων Κρατών Μελών της διεύρυνσης, προς την Κεντρική Ευρώπη» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας.

Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, με την υποστήριξη της Ε.Ε. και τη συνεργασία της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας για την υποβολή προτάσεων που αφορούν τη συνέχιση και ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού άξονα 22 και του οδικού άξονα 7 με στόχο την έξοδο της Ελλάδας στην Κεντρική Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα