Σύντομα η έγκριση από την ΕΕ του επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας 2007-2013

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 20:57

Στην έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Αλιείας 2007-2013 προχώρησε η ΕΕ, ενώ αναμένεται και η ταχεία έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας για την ίδια περίοδο.

Αυτό γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη 10η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑ 2000-2006, που πραγματοποιήθηκε στην Λέρο.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης υπογράμμισε τη συμβολή του Προγράμματος στην ανάπτυξη των μικρότερων και μεγαλύτερων νησιών του Αιγαίου, τις δυνατότητες που δίνονται στη νέα Προγραμματική Περίοδο και μέσω της προσέγγισης «LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ» που για πρώτη φορά θα εφαρμοσθεί στο ΑΙΓΑΙΟ και την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Υπ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ιδιαίτερα στον Τομέα υλοποίησης αλιευτικών καταφυγίων.

Ο Ειδικός Γραμματέας Γ΄ ΚΠΣ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Πρόεδρος της Επιτροπής, Δημ. Παπαγιαννίδης επισήμανε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι το πρώτο μεταξύ των ελληνικών υπουργείων που λαμβάνει έγκριση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 –2013, κάτι που οδηγεί στην επίσπευση της έγκρισης του Προγράμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα