Πτωτικό άνοιγμα εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 10:41
UPD:10:45
REUTERS/STAFF

Πτωτικά εκκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις αγορές στην ευρωπαϊκή ήπειρο να κινούνται υπό τη σκιά των διαπραγματεύσεων αναφορικά  με το Brexit, από τις οποίες δεν διακρίνονται σημάδια προόδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει απώλειες περί του 0,70% δεχόμενος εντονότατες πιέσεις από τον κλάδο των τραπεζών, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας ότι θα κλείσει 600 υποκαταστήματά της στη Γαλλία έως το 2025.

Πτώση καταγράφουν οι περισσότεροι βασικοί κλάδοι του STOXX 600 με εξαίρεση αυτούς της υγείας και των χημικών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα Δευτέρα, με την ελπίδα ότι στις επίμονες διαφορές σχετικά με τα αλιευτικά δικαιώματα στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, τον θεμιτό ανταγωνισμό και τους τρόπους επίλυσης των μελλοντικών διαφορών θα βρεθεί μια χρυσή τομή.

Περαιτέρω επιβαρυντικό για το σημερινό κλίμα, είναι το δημοσίευμα του Reuters, ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις σε τουλάχιστον δώδεκα Κινέζους αξιωματούχους για τον υποτιθέμενο ρόλο τους στον αποκλεισμό του Πεκίνου σε εκλεγμένους βουλευτές στο Χονγκ Κονγκ.

Ο γερμανικός DAX που είναι ευαίσθητος στο εμπόριο υποχωρεί κατά σχεδόν 0,70%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σχεδόν 0,95% παρουσιάζει ο γαλλικός CAC 40, με τις τραπεζικές μετοχές να τραβούν το δείκτη προς τα κάτω.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα