Julius Baer: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη το α' εξάμηνο

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 09:21

ΑΥΞΗΣΗ μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, μετά τη δημιουργία γραφείων στην Ασία και την πρόσληψη προσωπικού για την προσέλκυση πλουσίων πελατών, εμφάνισαν το πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της Julius Baer Holding AG, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης διαχειρίστριας κεφαλαίων της Ελβετίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 518 εκατ. ελβετικά φράγκα (430 εκατ. δολ.) από 404 εκατ. φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 502 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η Julius Baer άνοιξε γραφεία στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ και επιθυμεί να διπλασιάσει το προσωπικό της στην περιοχή στους 200 εργαζόμενους τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς ανταγωνίζεται με τις μεγαλύτερες UBS AG και Credit Suisse Group για τα περιουσιακά στοιχεία των πλουσίων. Τον περασμένο μήνα η Baer είπε ότι προσέλαβε τον Beat Wittmann, επικεφαλής επενδυτικών προϊόντων της ιδιωτικής τραπεζικής της Credit Suisse και έξι από τους συνεργάτες του.

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια αυξήθηκαν στα 406 δισ. φράγκα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου από 360,7 δισ. φράγκα στα τέλη του 2006, σύμφωνα με την τράπεζα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι αυτά θα ήταν από 382 δισ. ελβετικά φράγκα έως 396 δισ. φράγκα. Οι καθαρές νέες επενδύσεις από πελάτες ήταν 20 δισ. φράγκα φέτος.

Οι μετοχές της Julius Baer έχουν σημειώσει άνοδο 25% από την έναρξη του έτους, με πτώση 7,1% των μετοχών της Credit Suisse και 10% υποχώρησης των μετοχών της UBS. Οι μετοχές της Baer, αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 94 φράγκων στις 18 Μαΐου καθώς εικάζετο ότι η τράπεζα ενδέχεται να εξαγοραστεί μετά την πώληση μεριδίου της 20,7% στην UBS. Η εικοτολογία ξεθύμανε όταν η Baer αγόρασε 5,5% των μετοχών της από την UBS ένα μήνα αργότερα και το λοιπό πουλήθηκε σε θεσμικούς επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα