Κorea Electric: 67% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 13:11

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 67% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Ασίας, Korea Electric Power Corp., αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος και των κερδών από τα τμήματά της.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 265,6 δισ. ουόν (288 εκατ. δολ.) από 159,3 δισ. ουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Σεούλ, προς το Χρηματιστήριο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 7,5% φθάνοντας στα 6,52 τρισ. ουόν.

Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας ενδέχεται να προχωρήσει στην αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενεργείας για τρίτο συνεχόμενο έτος, προκειμένου να βοηθήσει την εταιρεία να ισορροπήσει με το υψηλότερο κόστος καυσίμων. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Lee Won Gul, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει επενδύσεις σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενεργείας και ανθρακωρυχεία σε χώρες όπως η Κίνα και η Αυστραλία για να μετριάσει τη συρρίκνωση της ανάπτυξης στην εσωτερική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.

Το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο τα καθαρά κέρδη της Korea Electric ήταν υψηλότερα από τα 229,5 δισ. ουόν που εκτιμούσαν έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloombergότι News.

Οι μετοχές της εταιρείας, της τέταρτης μεγαλύτερης που περιλαμβάνονται στον δείκτη Kospi από πλευράς αξίας, σημείωσαν άνοδο 2,4%, έναντι ανόδου 31% του δείκτη. Κατά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 2.500 ουόν, ποσοστό 5,5%, φθάνοντας στα 43.400 ουόν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα