Michelin: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη μετά το α' εξάμηνο

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 13:33

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της, μετά την αύξηση κατά 58% των κερδών της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών πώλησης ελαστικών φορτηγών αυτοκινήτων, προχώρησε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ελαστικών στον κόσμο, Michelin & Cie.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 437 εκατ. ευρώ (600 εκατ. δολ.) ή 2,96 ευρώ ανά μετοχή από 276 εκατ. ευρώ ή 1,90 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Γαλλία.

Η Michelin, η Bridgestone Corp. και άλλες εταιρείες παραγωγής ελαστικών, αύξησαν τις τιμές για να περιορίσουν το υψηλότερο κόστος του φυσικού ελαστικού και του συνθετικού εναλλακτικού που κατασκευάζεται από πετρέλαιο. Η Michelin μειώνει θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική στην επιδίωξη αύξησης 30% της παραγωγικότητας που υποσχέθηκε για το 2010.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως 3,95 ευρώ, ποσοστό 4,2%, φθάνοντας στα 89,61 ευρώ η μία και σήμερα στις 9:42 π.μ. στο Παρίσι – τοπική ώρα – διαπραγματεύθηκαν 2,7% χαμηλότερα. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 26% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε περίπου 13,2 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα